English   |   Castellano

Helmholtzstraat 61 G
1098 LE Amsterdam
The Netherlands

Internal Communication Officer

Vacancy information

Work area

Contract

Level of education

Salary

Branches

Options

Apply
Print
Forward
Share |

At the moment we are looking for a:

Internal Communication Officer

From07-12-2017 Locationna Hoursna Educationna

Wat Moet Je Doen?

Je bedenkt en organiseert activiteiten zoals wat wij bijvoorbeeld De TAM TAM noemen – een wekelijkse bijeenkomst waarin we elkaar een heads up geven over ons werk. Dat wordt gelivestreamd op Workplace zodat alle collega’s waar dan ook ter wereld kunnen meekijken.

 

Vernieuwing

De mensen die hun internet per MB betalen, krijgen liever een nieuwsbrief. Dat is een stuk goedkoper. Aan jou de taak er iets moois van te maken. Natuurlijk check je daarna hoe hoog de openingsrate is. Je vraagt je altijd af of het korter kan? Of het format wel goed is? Of de verhouding tekst-beeld klopt? Totdat je uiteindelijk het beste format hebt gevonden.

 

De Wereld van War Child

Een andere belangrijke taak is het kantoor in Amsterdam helemaal WarChild te maken. Denk aan schommels en glijbanen, maar ook aan een manifest op de muur zodat iedereen die bij ons op bezoek komt meteen weet hoe we de oorlog uit kinderen (proberen te) halen: spelenderwijs.

 

Is Dat Alles?

Jij bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, realiseren en implementeren van alle interne communicatie voor de hele organisatie. En daarbij ben je niet bang om fouten te maken. Je verzint, probeert en past je strategie aan. Je bent zelfstandig en pro-actief maar natuurlijk spar je ook wel eens met je leidinggevende. Dat is jouw geval het Hoofd Communicatie en Design.

 

Wat We van Je Werwachten

 • Je volgt ontwikkelingen op het gebied van (interne) communicatie op de voet.

   

 • Dat je ervoor zorgt dat iedere collega waar dan ook ter wereld jouw updates altijd bekijkt.

   

 • Je vindt verhalen vertellen het mooiste wat er is. Dat blijkt uit je verleden (je hebt bijvoorbeeld als journalist of copywriter gewerkt) en daarvoor kies je altijd de beste vorm. Van interne berichten tot plenaire sessies. Van nieuwsbrieven tot vlogs, fotoreportages enz.

   

 • Het is handig als je zelf ook een beetje kan filmen en monteren. Hoeft geen Spielberg niveau te zijn, maar publicatiewaardig is handig.

   

 • Je deinst er niet voor terug om je ideeën in een werkplan te zetten. Wil je bijvoorbeeld ieder jaar een kerstboodschap maken waarin alle country directors een regel uit Mariah Carey’s All I want for Christmas zingen? Dan zet je dat + de werkwijze + begrote kosten in je planning. Natuurlijk bewaak je je deadlines en budget als een tijger.

   

 • Je hebt online ervaring. Zo heb je de meeste CMS systemen wel eens van dichtbij gezien, kun je nieuwsbrieven opmaken (wij doen dat in Tripolis) en anders vind je het geen probleem om een crash course te doen bij een van je collega’s.

   

 • Je beheert en stuurt de interne communicatie kanalen aan zoals bijvoorbeeld Workplace op Facebook.

   

 • Je zorgt ervoor dat alles wat je maakt in lijn is met War Child.

   

 • Je beheerst de Nederlandse- en Engelse taal op je duimpje (een schriftelijke opdracht is onderdeel van de procedure).
     
Share vacancy    
16-01-2018 na na na
16-01-2018 na na na